سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مطالب اینترنتی

نظر

تحلیل‌های روان‌شناسی «معتمدی» از «ترس مردن» تا «کودکان و مرگ»


 

  • تحلیل‌های روان‌شناسی «معتمدی» از «ترس مردن» تا «کودکان و مرگ»

    باورهای «مرگ» و آئین های برای «مردگان» از جمله موضوعات جامعه شناسی و رفتارشناسی مذهبی مورد بررسی بوده است. مرگ از عوامل مهم تشکیل‌دهنده ساختار نظم اجتماعی است و همچون الهه‌ای الهام‌بخش نقش آفرین صحنه مذاهب، فلسفه‌ها، ایدئولوژی‌های سیاسی و هنرهاست و ارزش‌های فرهنگی و فرآیندهای محوری اجتماعی را رونمایی می‌کند. مرگ عاملی است که در تماس با هر نظم فرهنگی باورها، ارزش‌های فرهنگی و ملاحظات اصلی آن فرهنگ را آشکار می‌سازد. دکتر غلامحسین معتمدی ، عضو گروه نخبگان خبرآنلاین این موضوع را در یادداشتی با عنوان « مرگ و فرهنگ؛ ارزیابی نظام میرایی» تحلیل کرده است.

    دکتر معتمدی از جمله روانشناسانی ست که مقالات متعددی را در نسبت با مرگ و مسائل مختلف زندگی تشریح و تبیین کرده است. شخصیت و مرگ، درد و مرگ، کودک و مرگ، تنهایی و مرگ، بدبینی و مرگ، خوش باشی و مرگ، تکنولوژی و مرگ و... مقالات تحلیلی مختلفی ست که این روانشاناس در گروه نخبگان خبرآنلاین منتشر کرده است.

    برای مطالعه مقالات این استاد دانشگاه، اینجا را کلیک کنید.

    همچنین گزارشی امروز درباره روز عید مردگان با عنوان « جشن مُردگان؛ از آئین‌های مازندرانی تا جشن‌های آمریکایی» منتشر شده است.


نظر

وزیر علوم: چهار درصد از دانشجویان گرایش به موادمخدر دارند


 

  • وزیر علوم: چهار درصد از دانشجویان گرایش به موادمخدر دارند

    منصور غلامی صبح امروز در همایش فصلی دبیران شوراهای هماهنگی ستاد مبارزه با موادمخدر استانهای کشور با بیان اینکه مصرف موادمخدر در بین جوانان کشور ما مانند کشورهای دیگر صورت می‌گیرد، اظهار کرد: جوانانی که اعتقادات قوی‌تری دارند، عوامل خطرزا کمتر بروز می‌دهد.

    وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تشکیل بیش از 400 کانون همیاران سلامت با بیش از 17 هزار عضو در دانشگاه‌ها، گفت: این افراد می‌توانند به شکلهای مختلف با همکاران مشاور در دانشگاه‌ها همیاری داشته باشند.

    وی درباره آمار گرایش دانشجویان به موادمخدر نیز تصریح کرد: در سطح جامعه حدود دو تا سه درصد از باب نسبت تعداد به جمعیت دانشجویان گرایش به موادمخدر دارند اما بنا بر آمار ستاد مبارزه با موادمخدر این رقم حدود چهار درصد و کمتر میانگین جامعه است.

    غلامی درباره برخورد با دانشجویانی که موادمخدر را در محیط دانشگاه مصرف می‌کنند نیز خاطرنشان کرد: با افرادی که قوانین دانشگاه‌ها را رعایت نکنند، برخورد انضباطی صورت می‌گیرد اما در این پدیده بیشتر جنبه پیشگیری و آموزشی مطرح است.

    235212


نظر

آتش زدن عمدی بوستان چیتگر به قصد ضربه زدن به شهرداری


 

  • آتش زدن عمدی بوستان چیتگر به قصد ضربه زدن به شهرداری

    به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بخشهای زیادی از پارک چیتگر، طعمه آتش شده است، پوشش علفی بلند منطقه در بارشهای مناسب امسال و خشکسالی فصل های گذشته باعث شده است تا عرصه پارک چیتگر، مستعد آتش گرفتن باشد. مشاهدات میدانی حاکی از آن است که بخش های بزرگی از پارک چیتگر، در هفته های گذشته طعمه حریق شده و درختان و پوشش گیاهی آن از بین رفته است.

    یک عضو شورای شهر تهران می گوید عمده آتش افروزی ها در بوستان چیتگر به صورت تعمدی و هدایت شده انجام می شود تا به مدیریت شهری آسیب بزند. مجید فراهانی در بازدید از بوستان چیتگر عنوان کرد: ما شاهد آتش سوزی های مکرر عمدی و تعمدی در چیتگر هستیم. با وجودی که قضاوت نمی کنیم چه کسانی این کار را انجام می دهند ولی متوجه شده ایم تنها 20 درصد از آتش سوزیها، به صورت سهوی و توسط مردم انجام می شود که با آموزش های شهروندی، قابل کاهش است. 80 درصد از آتش سوزیهای مکرر اخیر به صورت هدایت شده و به منظور ضربه زدن به مدیریت شهری است، از جمله گسترده ترین آتش سوزی در تاریخ بوستان چیتگر که باعث نابودی 20 هکتار از پوشش گیاهی بوستان شد، جزء همین موارد است.

    مردم حق بر فضای سبز شهری دارند

    بوستان چیتگر یکی از اصلی ترین و گسترده ترین مناطق سبز تهران است که باعث می شود سرانه فضای سبز منطقه 22 را در بین مناطق تهران افزایش چشمگیری داده است. طبق آخرین آمار، سرانه فضای سبز در میانگین تهران، 15 متر مربع به ازای هر شهروند است که این سرانه در منطقه 22 (غرب تهران) به 170 متر مربع به ازای هر شهروند می رسد.

    از این رو نابودی بخشهایی از بوستان چیتگر، باعث خواهد شد تا حق مردم بر کیفیت بهتر زندگی در تهران، دستخوش چالش شود. البته باید در نظر داشت عمده ترین مشکل بوستان چیتگر، مربوط به آتش سوزی های عمدی و سهوی نیست، بلکه اصلی ترین مشکل برای فضای سبز بوستان چیتگر، بی آبی و آفات درختان است.

    بی آبی، چیتگر را تهدید می کند

    واقعیت اینجاست که در حال حاضر، اصلی ترین منبع آب برای تامین فضای سبز بوستان چیتگر، پساب فاضلاب است چون سهم چیتگر از آب خام شهری، به دلیل بدهی کلان 140 میلیارد تومانی شهرداری منطقه 22 به شرکت آب منطقه ای تهران، حدود 6 سال است قطع شده.

    واقعیت های میدانی نشان می دهد دست کم 3 حلقه چاه از چاه های موجود در بوستان چیتگر کاملا خشک شده و آب سایر چاه ها به شدت کاهش یافته است. حتی یکی از چاه های اصلی چیتگر با برون ده 25 لیتر در ثانیه به دبی 3 لیتر در ثانیه رسیده است. همچنین آنطور که مجید فراهانی عضو شورای شهر می گوید مجتمع های مختلف اسب سواری 40 درصد از آب چاه های موجود را به رایگان استفاده می کنند.

    مجید فراهانی درباره مجتمع های اسب سواری در چیتگر می گوید: این مجتمع های سوارکاری مشخص نیست چرا اجاره برای زمینی که در اختیار دارند، به شهرداری نمی دهند. بعضا آنها قرارداد 20 ساله دارند و آب را هم مجانی دریافت می کنند.

    بازداشت 10 آتش افروز در امسال

    شهردار منطقه می گوید آتش افروزی های عمدی باعث شده است تا دست کم 10 نفر در امسال بازداشت و به مراجع قضایی معرفی شدند.

    علی نوذرپور، درباره آتش سوزی های بوستان چیتگر می گوید: آتش سوزی هایی که صورت می گیرد به دلیل رشد خوب علف ها در ابتدای امسال بود. برنامه ای را برای علف تراشی در بوستان گذاشتیم. برخی از علفها در معرض حریق است. حریقها چند منشا دارد. یکی از منشا ها، مربوط به شهروندان و بازیگوشی جوانان است. موردی داشتیم یک پدر و پسر مسابقه آتش افروزی گذاشته بودند که دستگیر شدند.

    شهردار منطقه 22 تهران توضیح می دهد: برخی از آتش افروزی ها تعمدی است که ما الان نمی توانیم حکم قطعی بدهیم. در سال جاری 10 مورد دستگیری داشتیم که متهمان تحویل مقام قضایی شدند. ما برای اینکه بتوانیم سریعا حریق را خاموش کنیم، بالای تپه ها دیدبانی گذاشتیم و اکیپ موتورسواری های ما به کپسول آتش نشانی مجهز شده اند. به جز در روز انتخابات شورایاریها که ما درگیر بودیم، آتش سوزی بزرگی صورت گرفت و حتی ماشین آتش نشانی هم آمد و به واسطه سرعتی که داشت، واژگون شد. آتش سوزی گسترده بعد از آن نداشتیم و بعضا آتش سوزی ها مربوط به پوشش علف در عرصه های 1000 تا 2000 متری است.

    او همچنین ضمن رد واگذاری 40 درصد از آب چاه های بوستان به باشگاه های سوارکاری توضیح می دهد: اصلا واگذاری 40 درصد آب به مجتمع های سوارکاری نداریم. این سوارکاریها به صورت قرارداد مشارکتی با شهرداری ها شکل گرفته اند. احتمال دارد آب هم در اختیار این مجتمع ها گذاشته شده باشد. روزانه 4 ساعت آب با دبی 2 اینچی در اختیار مجتمع ها قرار می گیرد و واگذاری 40 درصد آب چاه ها، صحت ندارد.

    دستور بازداشت شهردار منطقه 22 صادر شد

    شهردار غرب تهران درباره مشکلات قطع درخت در بوستان چیتگر می گوید: پرونده های متعدد قضایی علیه شهرداری منطقه 22 به خاطر شکایت سازمانهای مرتبط با محیط زیست در دادگاه وجود دارد.

    به گفته نوذرپور، 3 ماه پیش شکایتی از شهردار منطقه برای قطع 13 اصله درخت به دادسرا شد که بازپرس حکم جلب شهردار منطقه را صادر کرد. بعد از بررسی مشخص شد این 13 درخت، بیمار بوده اند و اداره کل منابع طبیعی نامه نوشته بود که درختان بیمار را باید قطع کنید.

    او در ادامه توضیحات خود بیان کرد: در حال حاضر شرکت اب منطقه ای تهران می گوید شما باید 120 میلیارد تومان بابت حق انشعاب آب به ما پرداخت کنید. صورتحساب 30 میلیارد تومانی هم برای آب بها صادر کرده اند و می گویند تا این مبالغ پرداخت نشود، ما 500 لیتر در ثانیه آب خام برای بوستان چیتگر طلبکاریم که به دلیل این بدهی، 6 سال است به ما این آب را نداده اند.

    آفت چوب خوار، درختان چیتگر را می بلعد

    مشکل اصلی دیگر در بوستان چیتگر، آفات فراوانی است که باعث خشک شدن برخی درختان بوستان شده است. آمار رسمی که توسط مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران بیان شده، می گوید تاکنون 3 هزار اصله درخت در بوستان چیتگر به دلیل هجوم آفتاب چوب خوار و پوست خوار، از بین رفته و باید قطع شوند تا آفات به سایر درختان سرایت نکند.

    نوذرپور شهردار منطقه 22 هم درباره حمله آفات به چیتگر می گوید: پس از خشکسالی سال 92، بلافاصله هجوم آفات به بوستان چیتگر آغاز شد. لذا اصلی ترین دلیل طغیان آفات، کم آبی است. واقعیت اینجاست که اقلیم غرب تهران در ابتدای دهه 40 بسیار پربارش بود ولی الان تبدیل به اقلیم خشک شده است. در ابتدای احداث این بوستان، نیاز به آبیاری نبود ولی الان باید میزان زیادی از آب برای فضای سبز صرف شود. منتهی به دلیل کم آبی، مشکل آفات را هم داریم که باعث طغیان آفات و بحران در 6 نقطه در بوستان چیتگر شده است.

    47231


مطالب مفید , • نظر

نظر

مربای آلو سیاه؛ ره‌آورد انتهای تابستان


 

  • مربای آلو سیاه؛ ره‌آورد انتهای تابستان

    906892

    24 شهریور 1398 - 10:19

    695 

    برترین‌ها: مربای آلو سیاه خانگی بسیار غلیظ، خوشرنگ و چند کاره است. از این مربا می‌توان برای صبحانه، انواع شیرینی‌ها و برای ریختن روی بستنی استفاده کرد. مربای آلو سیاه به شیوه‌ای بسیار آسان درست می‌شود و شیوه خوبی برای بهره‌گیری از این میوه تیره رنگ در دیگر روز‌های سال است.

    آلوی سیاه کمتر به عنوان گزینه‌ای برای مربا مورد توجه قرار می‌گیرد. اکثر ما اولین چیزی که راجع به آلو فکر می‌کنیم لواشک و رب آلوچه است. در حالی که این میوه شایسته توجه بیشتری است. رنگ زیبای آن می‌تواند کاربری بسیاری در عالم خوراکی داشته باشد.

    مربای آلو سیاه؛ رهاورد انتهای تابستان

    ریختن این مربای قرمز تیره روی بستنی سفید وانیلی تضاد رنگی زیبایی ایجاد می‌کند و همراه کردن آن با پنکیک و مافین صبحانه جلوه زیبایی به این خوراکی‌ها می‌بخشد. چندین نوع آلو سیاه وجود دارد که کمی تفاوت دارند، اما برای درست کردن مربا نیازی نیست که از یک نوع خاص باشد شما در هر منطقه‌ای که زندگی می‌کنید می‌توانید از یک دستورالعمل برای همه استفاده کنید.

    در کشوری زندگی می‌کنیم که تنوع میوه در مقایسه با بسیاری از نقاط جهان، خیره کننده است. شما در مورد آلو می‌توانید انواع آن را در نقاط مختلف ایران پیدا کنید. من یک بار به مشهد رفتم و درخواست مقداری آلوچه خشک کردم. آنقدر تنوع آلو‌ها و مزه آن‌ها بالا بود که تعجب کردم چطور در یک استان این همه نوع آلوچه یافت می‌شود. در سایر نقاط ایران که باغ و بستان کمتر هست، معمولا همان سه نوع آلوچه رسمی یعنی آلوی زرد، آلوی قرمز و آلوی سیاه وجود دارد.

    جالب است بدانید که آلوی قرمز که کمی سفت است در واقع هیبرید زردآلو و آلوی سیاه است. از آلو علاوه بر مربا می‌توان سسی شیرین هم درست کرد که برای بسیاری از غذا‌ها استفاده می‌شود. خوبی آلوی سیاه این است که نیازی نیست پوست آن را بکنید، چون خیلی نازک است در حالی که این پوست نازک حاوی مقداری پکتین است که باعث می‌شود مربا غلیظ و ژله‌ای شود.

    مواد لازم

    • آلو: 1 و 1/2 کیلو (هسته گرفته و چهار قاچ شده)
    • شکر: 3 پیمانه
    • آب: 1/2 پیمانه
    • آب لیمو: 1/2 پیمانه

    مربای آلو سیاه؛ رهاورد انتهای تابستان

    طرز تهیه

    1. آلو‌ها را خیلی تمیز بشویید و آن‌ها را دو نیم کنید. هسته آلو‌ها را با چاقو یا وسایل مخصوص این کار، دربیاورید و دور بیندازید. آلو‌ها را به قطعاتی درشت خرد کنید. آن‌ها را در ظرفی که اندازه مناسبی داشته باشد بریزید.

    مربای آلو سیاه؛ رهاورد انتهای تابستان

    2. شکر را روی قطعات آلو بریزید. ظاهرا به نظر می‌رسد مقدار شکر زیاد است، اما در واقع اندازه است.

    مربای آلو سیاه؛ رهاورد انتهای تابستان

    3. مخلوط شکر و آلو را داخل قابلمه‌ای بزرگ بریزید و آبلیمو و آب را به آن اضافه کنید. استفاده از آبلیمو بهترین راه برای حفظ pH مناسب و حفظ بیشتر مربا در شیشه است.

    مربای آلو سیاه؛ رهاورد انتهای تابستان

    4. مخلوط میوه و شکر را روی گاز گذاشته و بگذارید بپزد در حدی که شروع به جوش زدن کند. به مدت 15 تا 20 دقیقه آن را بهم بزنید.

    5. با استفاده از دماسنج آشپزی مطمئن شوید که مربای شما در دمای جوش است، چون در این نقطه شروع به ژله‌ای شدن می‌کند. در این مرحله شما می‌توانید بخشی از مربا را با گوشتکوب برقی پوره کنید. انجام این کار کاملا اختیاری نیست و نیازی نیست حتما این کار را انجام دهید، اما برخی دوست دارند مربایی پوره شده داشته باشند.

    مربای آلو سیاه؛ رهاورد انتهای تابستان

    6. در این مرحله مربا آماده است و می‌توانید آن را در شیشه‌های از قبل آماده شده بریزید. قابل ذکر است که شیشه‌های مربا از قبل با مایع ظرفشویی شسته شده و سپس در آب جوش جوشانده شوند تا به طور کامل استریل شوند. پس از ریختن مربا در شیشه هم می‌توانید شیشه‌ها را در آب جوش قرار داده و به طور کامل بجوشانید تا مربا کاملا هواگیری شود و بتوان برای مدتی طولانی آن را نگه داشت. در صورتی که قصد استفاده از مربا طی چند روز آینده را دارید نیازی به جوشاندن شیشه‌ها نیست. در صورتی که به این روش عمل کنید فقط می‌توانید مربا را در یخچال نگهداری کنید.

    مربای آلو سیاه؛ رهاورد انتهای تابستان

    نکات مهم

    • زمان استاندارد برای درست کردن این مربا 10 دقیقه است، اما این زمان بستگی به منطقه آب و هوایی شما هم دارد. کسانی که در ارتفاعات زندگی می‌کنند باید زمان بیشتری را صرف کنند تا مربا به طور کامل آماده شود.
    • مربای ژله‌ای بیشتر با آب میوه‌ها و رد کردن آن‌ها از صافی درست می‌شود، اما اگر بخواهید مربایی یکدست داشته باشید هم می‌توانید آن را پوره کنید. آلو‌ها خیلی راحت در قابلمه نرم می‌شوند و ظاهر درشت میوه کاملا از بین می‌رود بنابراین واقعا نیازی به این کار نیست.
    • می‌توانید این مربا را با ترکیبی از آلوی زرد و سیاه درست کنید، اما رنگ آن متفاوت است و میزان شکر بستگی به شیرینی و ترشی آلو‌ها دارد.

    منبع: abakershouse