سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مطالب اینترنتی

نظر

7 درصد خودروهای کشور فرسوده است


 

  • 7 درصد خودروهای کشور فرسوده است

    به گزارش ایرنا، صدرالله بمانا عصر چهارشنبه در جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوای کلانشهرها در سازمان حفاظت محیط زیست افزود: بر این اساس 40 درصد کامیون‌ها، 23 درصد وانت‌ها و 40 درصد اتوبوس‌های برون‌شهری فرسوده هستند.

    وی گفت: بر اساس سیاست اصلی سازمان راهداری نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور تا پایان سال 1396 حدود 74 هزار دستگاه کامیون، اتوبوس، مینی‌بوس و سواری کرایه از محل منابع داخلی سازمان نوسازی شده است.

    مشاور رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور همچنین، طرح نوسازی ناوگان تجاری درون و برون شهری را جزو برنامه‌های این سازمان دانست.

    بمانا بیان کرد: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور طرح واردات کامیون‌های زیر 3 سال را نیز در دست اقدام دارد. آیین‌نامه اجرایی آن تهیه و تقدیم هیئت وزیران شده است و اجرایی شدن آن به زودی آغاز می‌شود.

    وی گفت: در برنامه پنجم توسعه هزار و 500 کامیون از این طریق وارد کشور شد که در آن زمان تنها یک سازمان خاص می‌توانست آن را وارد کند، اما بر اساس آیین‌نامه اجرایی جدید اشخاص و تولیدکنندگان نیز حق وارد کردن این کامیون‌ها را دارند.

    به گفته مشاور رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور، تفاوت قیمت این کامیون‌ها از 40 تا 60 درصد متفاوت است.

    وی به نقش خودروهای فرسوده در میزان آلودگی هوا اشاره کرد و با بیان این که، روزانه هفت ذرات معلق در هوای تهران منتشر می‌شود که 57 درصد آن از وسایل نقلیه است، افزود: با اجرای طرح نوسازی این میزان به چهار و سه دهم تن کاهش می‌یابد، ضمن این که انتشار بیش از 130 میلیون تن گاز گلخانه‌ای کاهش خواهد یافت.

    بر اساس این گزارش، همچنین در این جلسه یکی دیگر از مواردی که مورد بررسی قرار گرفت، اختلاف شهرداری و پلیس راهور در ارتباط با طرح LEZ و نحوه پیاده‌سازی آن بود که بر اساس آن تمام معابر اصلی بزرگراه‌ها در مراکز استان‌ها و کلانشهرها باید از طریق سامانه‌های کنترلی هوشمند توسط شهرداری‌ها و با نظارت وزارت راه و شهرسازی انجام شود.

    این موضوع در واقع مورد اختلاف نظر نیروی انتظامی با شهرداری‌ها بود که کنترل این سامانه‌ها در اختیار کدامیک از این دو نهاد باشد.

    سید محمد مهدی میرزایی، رئیس مرکز ملی هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست نیز در ارتباط با تلاش‌ها برای رفع این مشکل با اشاره به ارسال نامه‌ای به معاونت حقوقی ریاست جمهوری در خصوص اعلام تفسیر قانونی آن گفت: بر اساس جوابیه مشخص شد که شهرداری‌ها باید در راستای ایجاد، راه‌اندازی و کنترل سامانه‌ها اختیار داشته و دسترسی را نیز در این خصوص در اختیار پلیس راهور قرار دهند.


نظر

هشدار پلیس به دانش آموزان؛ برای مدرسه رفتن خودروهای گذری سوار نشوید


 

  • هشدار پلیس به دانش آموزان؛ برای مدرسه رفتن خودروهای گذری سوار نشوید

    سرهنگ شهاب امینی در بیان هشدارها و توصیه‌ها برای بازگشایی مدارس اظهار کرد: والدین در فصل بازگشایی مدارس در کنار مسائل مربوط به درس و مدرسه برای سلامت و امنیت فرزندان خود نیز اهمیت ویژه‌ای قائلند.

    وی افزود: پلیس نیز در راستای وظایف ذاتی خود مأموریت دارد تا با ایجاد تعامل نزدیک و برگزاری جلسات مشترک با مسئولان آموزش و پرورش و آگاه سازی خانواده‌ها و اطلاع رسانی به آن‌ها هشدارهای پلیسی و انتظامی لازم را از طریق رسانه‌ها به ویژه رادیو به سمع و بصر هموطنان برساند.

    سرهنگ امینی که در یک برنامه رادیویی صحبت می‌کرد، به والدین دانش آموزان توصیه کرد: والدین فرزندان خود را در سرویس‌های مجاز، شناسنامه دار و مورد تأیید ثبت نام کنند و به فرزندان خود آموزش دهند که به جای سوار شدن به اتومبیل‌های شخصی و غیرمجاز از ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کنند.

    وی در پایان این را هم گفت: والدین هرگونه غیبت غیرمتعارف فرزندان را در اسرع وقت از مدرسه و درصورت لزوم پلیس گزارش و پیگیری کنند.


نظر

در این مطلب تصمیم داریم شما را به یکی از چشم‌نوازترین و زیباترین نقاط بکر طبیعت ببریم و هر آن چه باید در رابطه با آن بدانید را برایتان توضیح دهیم: آبشار شیطان کوه!
برترین‌ها: کشور ما با داشتن طبیعتی بکر و زیبا در نقاط مختلف خود همیشه و در هر فصلی از سال می‌تواند شما را شگفت‌زده کند. از مناطق کویری و خشک گرفته تا جنگل‌های سرسبز و آبشار‌های دلنشین، همه و همه با زیبایی منحصر به فرد خود، شما را مسحور خود خواهد کرد، به همین دلیل هم طبیعت بکر بیشتر نقاط ایران توسط گردشگران داخلی و خارجی از محبوبیت بسیاری برخوردار است.

آبشار شیطان کوه، جواهری در لاهیجان!

در این مطلب تصمیم داریم شما را به یکی از چشم‌نوازترین و زیباترین نقاط بکر طبیعت ببریم و هر آن چه باید در رابطه با آن بدانید را برایتان توضیح دهیم: آبشار شیطان کوه!

درباره آبشار شیطان کوه

آبشار شیطان کوه یکی از زیباترین نقاط شمالی ایران است. این آبشار در کوهی از امتداد سلسله کوه‌های البرز در لاهیجانِ استان گیلان قرار دارد و منطقه‌ای سرسبز و دیدنی را شامل می‌شود. شیطان کوه در گذشته با نام شاه‌نشین شهرت داشته و به همین دلیل هم می‌توان تا همین‌جا اهمیت و زیبایی آن را حدس زد! در مقابل این کوه برکه‌ای بزرگ وجود دارد که عرض آن 200 متر است و طولش نیز به 70 متر می‌رسد، اما این برکه امروزه به عنوان یک دریاچه مصنوعی کاربرد دارد.

آبشار شیطان کوه، جواهری در لاهیجان!

یکی از نکات جالب این منطقه، نام آن است. در رابطه با نحوه انتخاب اسم شیطان برای این کوه داستان‌ها و روایات متفاوتی وجود دارد، مثلاً گفته می‌شود طبیعت این کوه به شکلی است که اگر از بالا به سمت پایین نگاه کنید فکر می‌کنید که می‌توانید با دویدن، آن هم به‌راحتی به قسمت دامنه کوه برسید، اما اگر چنین اتفاقی بیفتد قطعاً سقوط خواهید کرد! به همین دلیل هم گذشتگان بر این باور بوده‌اند که در چنین شرایطی شیطان چشم افراد را کور کرده و آن‌ها را گول می‌زند.

آبشار شیطان کوه، جواهری در لاهیجان!

علاوه بر این روایت دیگری نیز برای نام‌گذاری این کوه وجود دارد. گفته می‌شود که در کنار این کوه غاری قدیمی قرار دارد که بر اثر گذر زمان تخریب شده است. شیخان و بزرگان هم این کوه را برای تفریح و خوش‌گذرانی خود انتخاب نموده و برای رفتن به کوه مجاور نیز از همین غار استفاده می‌کردند. در این میان صدا‌هایی شبیه انعکاس صدای باد و عبور مرور بزرگان در این مسیر شنیده می‌شد که داستان‌هایی را در ذهن مردم و اهالی به وجود آورد. کم‌کم شیخان کوه بر اساس همین صدا‌ها و داستان‌هایی که در رابطه با آن‌ها گفته می‌شود به شیطان کوه تغییر نام داد.

جاذبه‌های گردشگری آبشار شیطان کوه

علاوه بر آبشار زیبا و پرطرفدار شیطان کوه، این منطقه جاذبه‌های گردشگری بسیاری دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

بام سبز: محبوب‌ترین و شاید زیباترین بخش منطقه آبشار شیطان کوه، بام سبزی است که در بالای مسیر شیطان کوه قرار دارد. این محوطه دارای گذرگاهی است که مسیر پیاده‌روی و یا رفت و آمد با ماشین را فراهم کرده و در نهایت هم به بام و از طرفی دیگر به قسمت جنوبی پای کوه می‌رسد. معمولاً گردشگران ترجیح می‌دهند که با پیاده‌روی در این قسمت، ریه‌های خود را از هوای مطبوع و دلنواز پر کنند و لحظات خوبی را برای خود رقم بزنند.

با طی کردن این مسیر از قسمتی پلکانی عبور خواهید کرد که با گذشتن از آن به بام لاهیجان می‌رسید و علاوه بر هوای خوب می‌توانید از منظره حیرت‌انگیز آن هم استفاده کنید. در این مسیر قطعاً می‌توانید از تماشای جنگل‌ها و باغات چای و همین‌طور شیروانی‌های خانه‌های سنتی و قدیمی در زیر پای خود لذت ببرید.

آبشار شیطان کوه، جواهری در لاهیجان!

استخر شیطان کوه: در پای این کوه استخری بزرگ وجود دارد که وسعت آن به 17 هکتار نیز می‌رسد و ساخت آن هم به دستور شاه عباس صفوی صورت گرفته است. در میان این استخر جزیره‌ای وجود دارد که با کمک یک پل به حاشیه جنوبی آن وصل شده است. گفته می‌شود که شاه عباس صفوی در این قسمت قصری بزرگ برای اقامت خود ساخته است، اما امروزه هیچ اثری از آن نیست.

آبشار شیطان کوه، جواهری در لاهیجان!

تله کابین شیطان کوه: یکی از هیجان‌انگیزترین بخش‌های این کوه، تله کابینی است که به دو ایستگاه تقسیم می‌شود. ایستگاه اول مربوط به بام سبز بوده و ایستگاه دوم نیز به تاج خروس معروف است. در ایستگاه بام سبز این تله کابین غرفه‌های خوراکی و صنایع دستی بسیاری وجود دارد و در ایستگاه دوم هم کافی شاپی آماده خدمت‌رسانی به مسافران است. فروشگاه صنایع دستی ایستگاه اول به فروش هنر‌های دستی بانوان این منطقه می‌پردازد و می‌توان محصولات آن‌ها را به عنوان بهترین گزینه برای سوغاتی در نظر گرفت.

آبشار شیطان کوه، جواهری در لاهیجان!

بازدید از آبشار شیطان کوه

شیطان کوه دارای امکانات بسیاری است که بتواند آسایش و راحتی گردشگران را فراهم کند، وجود سرویس بهداشتی‌های تمیز به تعداد زیاد در سراسر منطقه، رستوران‌های سنتی و کافه‌های متنوع، فروشگاه‌های سوغاتی و صنایع دستی و... برخی از این امکانات به شمار می‌روند. برای بازدید از این منطقه چیزی حدود یک تا چهار ساعت زمان لازم خواهید داشت، پس حتماً با یک برنامه‌ریزی مناسب، آن را در اولویت قرار دهید.

آبشار شیطان کوه، جواهری در لاهیجان!

می‌توان گفت که به لحاظ آنکه شیطان کوه در منطقه‌ای شهری قرار دارد از دسترسی بسیار خوبی برخوردار است، به همین دلیل هیچ نگرانی‌ای در رابطه با اقامت برایتان وجود نخواهد داشت. در این منطقه هتل‌های فجر و جهانگردی از امکانات خوبی برخوردار هستند و می‌توانند در کنار هتل آپارتمان‌ها و ویلا‌های متنوع، گزینه‌های مناسبی به شمار آیند.

بهترین زمان سفر به آبشار شیطان کوه

طبیعتاً با توجه به منظره زیبا و هوای خوب این منطقه، شما می‌توانید در تمام فصل‌های سال به سفر و بازدید از این منطقه اقدام کنید، اما توصیه ما این است که فصل‌های بهار و تابستان را در اولویت خود قرار دهید.

مسیر رفت و آمد به آبشار شیطان کوه

آبشار شیطان کوه، جواهری در لاهیجان!

برای آنکه بتوانید به این منطقه دسترسی پیدا کنید دو راه پیش رویتان قرار دارد:

استفاده از خودروی شخصی: 330 کیلومتر بعد از تهران به رشت می‌رسید و بعد در فاصله 42 کیلومتری شرقی می‌توانید به لاهیجان دسترسی پیدا کنید. بعد از آن هم به راحتی می‌توانید به میدان کاشف و خیابان طلای سبز رفته و به شیطان کوه دست یابید.

وسایل حمل‌و‌نقل عمومی: اتوبوس‌های ترمینال تهران-رشت، پرواز‌های تهران- رشت و همین‌طور تاکسی‌های جاده‌ای می‌توانند شما را در رسیدن به این مقصد همراهی کنند.

مطالب بیشتر:

روزگار غریب فروردین فردوس اردیبهشت روزهای خاص خرداد شهریور برگ درخت آبان نگاهبان اسفند روزشمار شهرما بهمن زیبایی پاییز نگرش ما دنیای حاضر عنکبوت طاووس پر از خالی کهکشان ها آموزشی سکوت شهاب علمی تخیلی ستاره دنباله دار هفت اقلیم فناوری زاگرس جغرافیا کهربا رنگین کمان گذر ایام مطالب اینترنتی روزانه سپید و سباه زندگی بهاری بهترین ها بهارانه کاوشگر فکر نو خلاقانه طرح جدید کتابخانه روزها خبرها زمستانه کلاسیک یاد ایام به روز ایستگاه امروز حرف حساب هنرکده نو نوشت پاریس دلتنگی گلچین نیوز راستگو تیترها دریای من ایران خبر قرن 21 هفت رنگ شقایق رویدادهای اطراف ما گل یاس یه روز خوب نوین رادیو جوان ارزشمند رویای من خاطرات جوانی نعمت سلامتی آسمون ایران بازتاب کوشا نیوز مهربانانه جدیدترین مطالب نگین آسیا دنیای ما خبرستان منتخب رویداد ها اطلاعات عمومی جستجو در اخبار مفیدها روز پرتقالی شاد ریستن خبر تازه گندم زار کیمیا بیستون اقاقیا آفتاب مهر فردای روشن شبانگاهان متن جالب دیده بان سرزده مهر و ماه مهمان آبی تیره ضیافت زندگی سالم شب بارانی آدم برفی کوچه سبز سالهای دور از خانه شب سرد زمستان صبح امروز سرای من بهار دل ها مسافر کوچک شبنم بهار نوای دل تک بلاگ هنر فردا ساعت خوش آفتاب شرقی جوان لوح تقدیر ابر و باد سپیده دم روزای بارانی 


نظر

چرا سالروز درگذشت شهریار به عنوان روز ادب فارسی انتخاب شد؟


 

  • چرا سالروز درگذشت شهریار به عنوان روز ادب فارسی انتخاب شد؟

    زبان و ادبیات فارسی به عنوان دومین زبان جهان اسلام و زبان حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی، با هزاران آثار گران سنگ در زمینه های مختلف ادبی، عرفانی، فلسفی، کلامی، تاریخی، هنری و مذهبی همواره مورد توجه و اعتقاد ایرانیان و مردمان سرزمین های دور و نزدیک بوده است. با وجود حوادث و رویدادهای پرتب‌وتاب و گاه ناخوشایند، باز هم این زبان شیرین و دلنشین در دورترین نقاط جهان امروزه حضور و نفوذ دارد.

    این حضور و نفوذ تا بدانجا شد که روز بیست و هفتم شهریور، سالروز درگذشت شهریار، شاعر معاصر ایرانی (1285 تا 1367) ، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ملی شعر و ادب پارسی، نامیده شده است. با اینکه این نامگذاری در تقویم ملی کشور امری فرخنده است، عده ای همزمانی آن را با روز درگذشت استاد شهریار را نادرست و ناشی از نفوذ سیاسی پیشنهاددهنده می دانند. در آستانه روز ادب فارسی علی‌اصغر شعردوست سیاستمدار و محقق ایرانی که سوابقی؛ چون سفیر ایران در تاجیکستان، نماینده مردم تبریز اسکو آذرشهر در دوره? ششم مجلس شورای اسلامی و اولین دبیر شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور را در کارنامه خود دارد و نیز پیشنهاددهنده زادروز شهریار به نام روز شعر و ادب فارسی است، گفت وگو کرده ایم.

    درباره انگیزه اولیه نامگذاری روز درگذشت شهریار به عنوان روز شعر و ادب بفرمایید.
    این سؤال دو بخش را شامل می شود؛ اول اینکه چه ضرورتی داشت روزی برای شعر و ادب فارسی و به‌ویژه شعر در تقویم رسمی سالانه کشور وجود داشته باشد و چرا این روز با استاد شهریار پیوند داشته باشد. تا زمان طرح و تصویب این پیشنهاد ما هیچ روزی را به عنوان روز شعر و ادب در تقویم کشور نداشتیم؛ در حالیکه نزد ما ایرانیان شعر همواره عالی‌ترین و ناب‌ترین صورتی بوده است که در هنر کمال مجال بروز می‌یابد.

    کمتر ملتی را می‏ توان در جهان یافت که این همه به شعر پرداخته و گنجینه ‏ای غنی و ارزشمند به این عظمت داشته باشد. منزلت شعر نزد ایرانیان به اندازه‌ای است که به رغم ساختار وهمی شعر، ارزشمندترین مفاهیم دینی و هنری و تاریخی ما به شعر گفته شده است. به عبارتی در همه ادوار تاریخ، با شعر نوشت و خواند داشته  و زندگی کرده‏ ایم. شعر همزاد تاریخی ماست. جالب اینکه، با وجود این همه قرابت و مؤانست روحی و معنوی با شعر، کمتر به بحث و تفسیر و کشف ماهیت آن پرداخته ‏ایم. گویی از فرط روشنی موضوع نیازی به تعریف آن نداشته‏ ایم. هنر شعر در خون ما جاری و ساری بوده است.

    با این حال به‌رغم وجود نام های بزرگانی در تقویم بزرگداشت شاعران بزرگ متقدم همچون شاعرِ شاعرانِ ایران‏ فردوسی، مایه سربلندی ایران و ایرانیان حافظ و سعدی و عطار در مناسبت های سال توجهی به بزرگداشت شعر معاصر ایران نشده بود. این نقص را با توجه به مسئولیت های مختلف فرهنگی ام در دو دهه پیش از طرح این موضوع احساس کردم و در این اندیشه بودم برای پرداخت به شعر معاصر و شاعران توانایی که در دوران ما زندگی می‌‏کنند باید مناسبتی وجود داشته باشد. این مناسبت باعث خواهد شد همانند توجه به سایر وجوه هنر کشور؛ از قبیل موسیقی، تئاتر، سینما و هنرهای تجسمی به این نوع فاخر و فخیم هنر ایران  نیز توجه شود. به این دلیل اختصاص روزی به شعر و ادب کشور را ضروری تشخیص داده و به اندیشه طراحی این موضوع افتادم.
     

    شاعران نام‌آور بسیاری داریم، اما شهریار چه ویژگی خاصی دارد که روز درگذشت ایشان را به عنوان روز شعر ادب و پارسی انتخاب و پیشنهاد کردید؟
    در مورد اینکه چرا استاد شهریار و روز وفات آن شاعر حکیم را پیشنهاد کرده ام در تاریخ ادبیات هر سرزمین، شاعران و نویسندگان کم‌شماری هستند که چون ستون های استوار، آسمان آن سرزمین را بر سر انبوه شاعران و نویسندگان دیگر نگاه می‏دارند. چنین نوابغی هر چند سده یک بار ظهور می‏‌کنند. تاریخ ادبیات یک ملت برای ظهور چنین نوادری به ادوار مختلف تقسیم می‏‌شود. شاعرانی چون فردوسی، نظامی، خاقانی، مولوی، حافظ، سعدی و صائب از ارکان شعر ما به شمار می‏‌روند و در پیدایی ادوار مهم ادبی نقش اساسی دارند.

    اما در این انتخاب و پیشنهاد من به معاصرت توجه داشتم؛ به عبارتی برای توجه بایسته به شعر و شاعران امروز باید شاعر مورد نظر مناسبتی با دوران ما می داشت، از سوی دیگر همگاهی این مناسبت با هر کدام از شعرای متقدم گذشته بحث برانگیز بود، همان پیش بینی که بعد از تصویب این موضوع در انتقادها مطرح بود. عده ای معتقد بودند مناسبت شعر و ادب فارسی باید پیوند با حکیم ابوالقاسم فردوسی داشته باشد و عده ای از منتقدان به تناسب آن به حافظ یا سعدی اعتقاد داشتند، به همین ترتیب برخی به همگاهی روز شعر و ادب با مولوی معتقد بودند و هرکدام استدلال هایی داشتند که به فرض پیشنهاد هر کدام باز هم جای مجادله و مباحثه باز بود. اما به دلایل گفته‌شده و بسیاری دلایل دیگر به شاعر بزرگی از شاعران هم‌روزگار نظر داشتم و در میان شاعران و بزرگان شعر معاصر کشور استاد سید محمد حسین شهریار، به گواهی بسیاری منتقدان و محققان برجسته و به تصریح همگنانش، همچنین تأیید ذوق عمومی، درخشان ترین چهره شعر معاصر ایران است.

    241241


نظر

لغو مجوز کتاب «ضرب‌المثل‌های فارسی»


 

  • لغو مجوز کتاب «ضرب‌المثل‌های فارسی»

    اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران در اطلاعیه‌ای خطاب به پخش‌کنندگان و کتاب‌فروشان اعلام کرد: «نظر به این‌که طبق اخبار واصله، کتابِ «ضرب‌المثل‌های فارسی» از انتشارات پل لغو مجوز شده است، مراتب جهت اطلاع و پیشگیری از هرگونه پیگرد احتمالی حاصل از خرید و فروش آن به اطلاع می‌رسد.»

    «ضرب‌المثل‌های فارسی؛ گلچینی از  بوستان مثل‌های فارسی» نوشته محمود سروری فخر است.

     57245